Vierentwintig jaar oude grizzlybeer komt met vier nieuwe welpen uit winterslaap


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

In de meeste gevallen baren grizzlyberen één of twee welpen per keer. Toch zijn er natuurlijk uitzonderingen. Een van die uitzonderingen is Grizzly 399.

Deze vrouwelijke beer is al meerdere keren bevallen van een drieling en in dit voorjaar is het nog een stapje verder gegaan. 

In het voorjaar van 2020 verscheen de populairste beer uit de Yellowstone regio in het Grand Teton National Park met vier kleine welpjes aan haar zijde. 

winterslaap

Tom Mangelsen is een wereldberoemde natuurfotograaf uit Jackson in Wyoming. Hij is ooit gefascineerd geraakt door Grizzly 399 en begon het mooie dier vast te leggen met zijn camera. Inmiddels doet hij dit al voor meer dan een decennium. 

In november had hij de beer al zien en lopen en ze heeft er nog nooit zo dik en gezond uit gezien, dus begon hij zich al af te vragen wat het kon zijn.

Het eerste wat in hem opkwam was natuurlijk een zwangerschap, maar hij had nooit verwacht dat het om een vierling zou gaan. Bovendien is de beer al 28 jaar oud en over het algemeen is dat al te oud om nog welpen te krijgen. 

winterslaap-2

Op de eerste dag dat de nationale parken Grand Teton en Yellowstone open gingen voor het publiek, stonden allerlei dieren liefhebbers, waaronder Tom, te wachten tot ze een glimp konden opvangen van het nieuwe gezin.

Het duurde een even, maar na een tijdje kwam de moeder met haar vier welpjes uit het hol gekropen en kon iedereen genieten van deze bijzonder gebeurtenis. 

Het was voor ons fijn dat Tom erbij was, want hij weet altijd de perfecte beelden te schieten. Deze beelden zijn wederom zo realistisch dat het net is alsof we er zelf bij zijn.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: gregbalvin

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts