Na jaren geleefd te hebben aan ijzeren kettingen proeft olifant voor het eerst wat vrijheid is


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuutje: “Kettingen worden van olifant verwijderd na een leven van zware arbeid”

Niet ieder beest heeft een zorgeloos en vrij leven.

Helaas hebben we nog veel te veel te maken met dierenmishandeling en verwaarlozing. Niet alleen in Nederland, maar over de gehele wereld.

Gelukkig zijn er nog altijd organisaties, die hier wat aan proberen te doen! Deze organisaties vechten voor het welzijn van de dieren en dit zijn de organisaties die ons nog een beetje hoop geven. 

olifant-is-eindelijk-vrij

Zo is dit een fragment waarop je ziet dat Khum Min de olifant wordt vrijgelaten.

Dit fragment is gefilmd op 20 juli 2010 in Noord-thailand. Khum is een olifant die jarenlang heeft gewerkt.Hij gewerkt als trekking op het platteland.

Nu na al die jaren wordt hij vrijgelaten en zal hij leven als onderdeel van een kudde in de jungle rond een afgelegen Karen hill tribe dorp.

De hoop is er dat er nu zal worden gefokt, door de beesten deze veilige, gelukkige kudde omgeving te bieden. 

olifant-is-eindelijk-vrij-2

Aziatische olifanten zijn een bedreigde diersoort door verlies van hun leefgebied en stroperij.

Er zijn tussen 41.410 en 52.345 olifanten in het wild over. Dit is een relatief laag aantal.

Daarom is het belangrijk dat al deze mishandelingen en verwaarlozingen stoppen! Gelukkig zetten verschillende organisaties zich daarvoor in.

Het is belangrijk dat de dieren de kans in het wild krijgen om zich voort te planten, alleen zo kan deze diersoort blijven bestaan! Laten we ons daar met z’n allen voor proberen in te zetten!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: RoHetherington

Laat Je Verrassen:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts