Fotograaf legt beelden vast van vader krokodil met tientallen baby’s op zijn rug


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Fotograaf legt verbluffende foto vast van vader krokodil met tientallen baby’s op zijn rug. Hoeveel kan jij er zien?”

Vaders staan altijd klaar voor hun kinderen en doen er alles aan om ze te beschermen. Dit is bij krokodillen niet anders en dat wordt heel erg duidelijk bij het zien van deze fantastische foto. 

Deze kersverse vader vervoert zijn krokodillen baby’s over een rivier. De 4,5 meter lange krokodil werd gefotografeerd, terwijl hij honderden kinderen liet meeliften op zijn rug in het Chambal Wildlife Sanctuary in India.

krokodillen baby's

Het mannetje staat er om bekend dat hij heel erg betrokken is bij de baby’s. Hij blijft net zo lang bij ze in de buurt totdat ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. 

De 43-jarige natuurfotograaf, Dhritiman Mukherjee, uit Kolkata doet niets liever dan het bestuderen van zeldzame en bedreigde diersoorten. De soort die we op de foto zien is de gaviaal en is ook met uitsterven bedreigd. De bedoeling van de fotograaf was om het broedgedrag van de krokodillen soort in kaart te brengen vanuit een ander perspectief.

krokodillen baby's 2

Hij heeft daarvoor onderwateropnames proberen te maken en ook luchtopnames door middel van een drone. Het filmen onder water is heel erg lastig, omdat het water van de rivieren erg troebel is. Hierdoor is het van belang om heel dichtbij de krokodillen te komen. 

Over het algemeen is deze krokodillensoort niet agressief en vallen ze niet zo snel mensen aan, maar tijdens het broedproces is dit anders. Ze doen er alles aan om hun baby’s te beschermen, dus komt iemand te dichtbij dan zullen ze erg agressief reageren. 

Tijdens zijn onderzoek had Dhritiman nooit durven dromen dat hij op een gegeven moment zo een indrukwekkende foto zou maken. Het is iets wat de meeste mensen nog nooit hebben gezien en daarom heeft het zo een grote impact.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Dhritiman Mukherjee

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

View this post on Instagram

Posted @withregram • @bbcnews Take a close look at this picture. No, that's not seaweed covering the crocodile, it's actually lots of young crocs catching a ride on their dad. 🐊🚖 The shot of the freshwater gharial – an endangered species – was captured by Dhritiman Mukherjee at India's National Chambal Sanctuary in Uttar Pradesh. It's now been highly commended in this year's Wildlife Photographer of the Year competition. Dhritiman says that while most crocs (carefully!) carry their young in their mouths, the unusual shape of the gharial's snout makes this impossible. "So the young have to cling to the head and back for that close connection and protection," he explains. A loss of river habitat thanks to dams and barrages mean gharial numbers have fallen from over 20,000 across South Asia to less than 1,000 adults. And three-quarters of these are concentrated in the Uttar Pradesh sanctuary, making it even more important for all the youngsters catch a ride. The winners of the 2020 Wildlife Photographer of the Year competition will be announced on 13 October. (📸Dhitriman Mukherjee/Wildlife Photographer of the Year). Tap the link in our bio 👆 to take a peek at more of the amazing shots chosen for consideration. #NaturePhotography #Wildlife #Photography #AnimalsofInstagram #Crocodile #India #BBCNews

A post shared by Dhritiman Mukherjee (@dhritiman_mukherjee) on

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts