Geredde baby-orang-oetans stapelen zich op in kruiwagens voor ritje terug naar dierenopvang


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Een orang-oetanweeshuis is begonnen met het vervoeren van hun babyapen naar de dierenopvang en hier hebben ze een hele bijzonder manier voor.

De dieren konden het niet opbrengen om zelfstandig naar de opvang te gaan en daarom werden ze verplaatst in kruiwagens.

geredde-baby-orang-oetans-2

De jonge orang-oetans zijn niet heel lang geleden gered en terecht gekomen bij Borneo Orang-Oetan Survival Foundation in Kalimantan in Indonesië. De apen hebben een tijdje gekregen om op sterkte te komen en nu worden ze overgeplaatst naar de opvang waar ze andere apen kunnen ontmoeten. 

Op de beelden is goed te zien dat de apen worden geholpen om in de rode kruiwagens te komen en als ze eenmaal veilig zitten, worden ze weggebracht. Het is erg leuk om te zien dat de apen in de kruiwagens zitten en over de rand hangen, terwijl ze aan het genieten zijn van de prachtige natuur.

Het is ook goed zichtbaar dat ze optimaal aan het genieten zijn van de luxe behandeling die ze krijgen. 

geredde-baby-orang-oetans

De reden dat ze naar de opvang worden gebracht is erg belangrijk. Het is niet zomaar een opvang waar ze lekker kunnen doen wat ze willen, want het is eigenlijk een soort school  waar ze leren op welke manier ze gevarieerd voedsel kunnen lokaliseren in de jungle en hoe ze een veilig nest kunnen bouwen om in te slapen. 

Het is heel belangrijk dat dit soort organisaties blijven bestaan, want door hun kunnen apen die een heel slecht vooruitzicht hebben dit ombuigen naar een fantastisch leven. De manier waarop deze mensen met de apen om gaan zegt enorm veel over de liefde die ze voor deze dieren voelen.

Beeld Autoriteit: Caters Clips | Meer van Spectrum Magazine: Video 1 | Video 2 | Video 3

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts