Timmerman leeft hele leven minimalistisch – Stuurt na dood 33 kinderen naar universiteit met zijn geld 😄❤️


Attentie:  Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

“Timmerman leeft zijn hele leven minimalistisch – gebruikt geld om 33 kinderen naar de universiteit te sturen” – (leestijd – 1 minuutje)

Sommige mensen zijn zo aardig dat ze zichzelf wegcijferen voor andere mensen.

Ze doen er alles aan om andere mensen te helpen en daar hechten ze veel meer waarde aan. In de tijden denken mensen veelal aan zichzelf en daarom is dat zeer bijzonder te noemen. 

geld-voor-universiteit-2
© KCCI / geld voor universiteit

Dale Schroeder stond in zijn buurt bekend als een hele vriendelijke man die tevreden was met het minimalistische leven dat hij leidde. De inwoner van Iowa was een timmerman van beroep en werkte ongeveer 67 jaar bij hetzelfde bedrijf. 

Dale was erg arm opgegroeid en heeft nooit een vrouw of kinderen gehad. Toen hij in 2005 kwam te overlijden, dachten mensen allemaal dat hij niets meer op de bank had staan, maar Dale bleek te beschikken over flinke rijkdom dat hij door minimalistisch te leven bij elkaar had gespaard. 

geld-voor-universiteit-4
© KCCI / geld voor universiteit

Een vriend van Dale, Steve Nielsen, beschreef zijn vriend als een hele harde werker die genoegen nam met heel weinig. Hij was altijd erg zuinig en had vaak dezelfde kleren aan, omdat hij hier helemaal niets om gaf. 

In al die tijd had hij uiteindelijk een flinke som geld bij elkaar gespaard en aangezien hij geen familieleden had, moest hij iets anders gaan verzinnen. Toen kwam hij met een filantropisch idee dat hij voorlegde aan zijn advocaat. Hij vertelde zijn advocaat dat hij nooit de mogelijkheid heeft gehad om naar de universiteit te gaan. Daarom wilde hij graag kinderen helpen om naar de universiteit te gaan. 

geld-voor-universiteit-3
© KCCI / geld voor universiteit

Steve vroeg op een gegeven moment aan Dale om hoeveel geld het ging en toen antwoordde Dale: “ gewoon 3 miljoen dollar”, op dat moment viel Steve van zijn stoel. 

Uiteindelijk heeft hij met die drie miljoen dollar ervoor gezorgd dat 33 kinderen geld voor de universiteit hadden. En daarmee heeft hij het toekomstbeeld van heel veel kinderen weten om te draaien. 

geld-voor-universiteit-1
© KCCI / geld voor universiteit

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: KCCI / geld voor universiteit

Laat Je Verrassen:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts