ls je vierkante golven in de oceaan ziet ontstaan, blijf dan weg en waarschuw anderen, het is gevaarlijk


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Misschien heb je er wel eens van gehoord, of misschien nog niet. Maar er is een welbekend fenomeen, genaamd: vierkante golven.

Dit zijn golven die je liever niet tegen wil komen in de zee, omdat zij extreem gevaarlijk kunnen zijn! Ze zien er misschien prachtig uit, maar zodra je dit ziet, blijf dan vooral weg en waarschuw iedereen. 

Waarom zijn deze golven nou zo gevaarlijk? Het komt doordat er bij vierkante golven, golven komen van verschillende richtingen.

vierkante-golven

Dit maakt het dat de stroming veel sterker is dan normaal. Wanneer je in zo’n golf terecht komt, heb je dus de kans hier niet meer uit te komen. Zelfs voor schepen is dit extreem gevaarlijk en kan het zelfs schipbreuken veroorzaken!

Dit natuurfenomeen wordt ook wel  “cross sea” genoemd en het kan extreem gevaarlijk zijn voor iedereen die erin terecht komt, waaronder boten, surfers en vooral zwemmers. 

Daarom is het belangrijk om per direct afstand te nemen van dit soort golven, wanneer je deze ziet. De zee uitgaan is dan de enige optie.

Ook moet je andere mensen waarschuwen, omdat je natuurlijk niet wil dat zij hier in terecht komen.

vierkante-golven-2

Veel mensen weten niet af van dit fenomeen en daarom is het belangrijk om een oogje in het zeil te houden voor anderen.

Pas en let een beetje op elkaar en voorkom ongelukken! Deze vierkante golven zijn misschien extreem mooi, maar ook extreem gevaarlijk!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III |

Beeld Autoriteit: Kimberly Chase-Adler

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts