Autistische jongen overwint uitdagingen en bouwt grootste replica van Titanic van Lego


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

De Titanic is ongetwijfeld het bekendste schip ter wereld en dat komt door het verhaal wat het met zich meebrengt.

De Titanic werd ook wel ‘The Ship of Dreams’ genoemd en het schip zou nooit kunnen zinken. Helaas is dit wel gebeurd, maar het project blijft geweldig. Dit was een reden voor de 12-jarige Brynjar om het schip na te bouwen met lego. 

replica-van-titanic-van-lego

Brynjar is een jongen met autisme en dit wordt vaak gezien als een belemmering. Kinderen met autisme zijn juist het tegenovergestelde en blinken vaak enorm uit in bepaalde dingen.

Brynjar was helemaal dol op het spelen met Lego en op boten, daarom combineerde hij deze twee dingen voor een geweldig project.

Gefascineerd door het idee van de Titanic besloot hij op 10-jarige leeftijd om een ruim 6 meter lange replica van de Titanic te bouwen met meer dan 56.000 legostenen.

In totaal kosten het hele bouwproces hem meer dan 11 maanden, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Het hele proces is vastgelegd en geeft een mooie kijk op autisme en laat heel erg duidelijk zien wat de positieve kanten zijn. 

replica-van-titanic-van-lego-2

Dit hele project kon hij natuurlijk niet zonder hulp en daarom hielp zijn opa hem.

Om te beginnen ging zijn opa op zoek naar blauwdrukken van de Titanic, zodat Brynjar deze zo goed mogelijk na kon bouwen.

Daarnaast heeft zijn moeder ook een belangrijke rol gespeeld door hem constant aan te moedigen en te steunen in het proces. 

Het kan voor kinderen met autisme soms erg lastig zijn om hun draai te vinden en daarom probeert Brynjar door middel van dit bouwwerk andere kinderen te stimuleren om ook een unieke droom te verwezenlijken. 

Brynjar laat zien dat je met doorzettingsvermogen en hard werken heel veel dingen kunt bereiken en daarin is hij een voorbeeld voor vele anderen. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Bjarney ludviksdottir

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts