10 belangrijke redenen waarom de huidige opvoeding in een crisis verkeert


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 1 minuutje: “10 belangrijke redenen waarom de huidige opvoeding in een crisis verkeert”

Veel mensen hebben tegenwoordig last van psychologische problemen en deze komen vaak voort uit problemen in de opvoeding. De ouders bedoelen het allemaal goed, maar deze overbescherming kan leiden tot problemen.

Deze kinderen kunnen later bijna geen beslissingen nemen zonder hun ouders. In deze video van Bright Side geven ze 10 redenen waarom mensen psychologische problemen ervaren. 

huidige-opvoeding-ouders

Ten eerste zeggen deze ouders veel te vaak tegen hun kinderen dat ze normaal moeten doen en niet zo kinderachtig, hiermee veroorzaken ze dat een kind zich op hele jonge leeftijd al als een volwassenen gaat gedragen en op school buiten de boot valt. 

Daarnaast vergelijken veel ouders hun kind met ‘volleerde’ kinderen, hierdoor zijn ze onterecht constant erg kritisch tegenover hun kind. Uiteindelijk kan dit zorgen voor een minderwaardigheidscomplex op latere leeftijd. 

huidige-opvoeding-ouders-2

Ten derde verbieden ouders kinderen dingen door te zeggen dat ze daar nog te jong voor zijn. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen zich altijd te jong voor iets blijven voelen en dat zorgt ook weer voor problemen. 

Er zijn ook ouders die het niet leuk vinden dat hun kind tegen hen ingaat en verbieden dat. Dit zorgt ervoor dat het kind nooit een eigen mening, initiatief of leiderschapskwaliteiten ontwikkelt. Uiteindelijk zullen ze als volwassenen hun ambities waarschijnlijk verdrinken in alcohol en plezier. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: BrightSide

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts