Cruciale redenen waarom de opvoeding van tegenwoordig in een crisis verkeert


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Cruciale redenen waarom de opvoeding van tegenwoordig in een crisis verkeert”

Tegenwoordig is er veel kritiek op de manier van opvoeding van ouders. Vroeger was het veel duidelijker en directer, nu geven ouders hun eigen behoeftes op voor hun kinderen.

Onze ouders zijn nog opgevoed met de oude stempel. Als je vroeger bijvoorbeeld niet luisterde in de klas naar de leraar, kreeg je een klap voor je kop.huidige-opvoeding-2

Vanaf dat moment had je het op de harde manier geleerd en luisterde je de volgende keer echt wel. Het onderscheid tussen goed en kwaad was in die tijd een heel stuk duidelijker. 

Robin Booth geeft online cursussen aan ouders die het moeilijk hebben met de opvoeding van hun kind of kinderen.

Robin is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen en daarnaast heeft hij ook een specialisatie in opvoeding, dus is hij de uiterst geschikte persoon. In deze 3-minuten durende video legt hij uit waarom de moderne opvoeding in een crisis zit. 

Het eerste punt dat Robin behandelt is dat veel ouders denken dat ze hun eigen behoeftes opzij moeten zetten om aan de behoeftes van hun kinderen te voldoen.

Het voorbeeld dat hij hierbij geeft is dat ouders hun kind niet meer verplichten om op een bepaald moment hun kamer op te ruimen, maar dat ze zeggen doe het maar niet, want dan maak ik hem later wel schoon.

huidige-opvoeding

Het andere voorbeeld dat hij geeft is dat de kinderen niet hoeven te eten wat de pot schaft, maar dat de kinderen moeten laten zien wat ze wel lekker vinden. 

Op deze manier hebben de kinderen het eigenlijk voor het zeggen en dat is niet hoe het leven werkt.

Ze moeten vanaf het eerste moment doorkrijgen dat niet alles kan en dat er ook tegenslagen zijn. Als ze dit niet van thuis meekrijgen, wordt het later in het leven nog een stuk lastiger. 

Robin geeft nog allerlei andere punten die ouders helemaal verkeerd doen, ben je benieuwd welke dat zijn? Kijk dan de hele video.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Robin Booth

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts