Vrouw wist maarliefst 69 kinderen te krijgen in 76 jaar 😲❤️


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met het kijken van beide filmpjes.

“Vrouw heeft 69 kinderen in 76 jaar” – (leestijd – 1 minuut)

We weten ondertussen wel dat het hebben van grote families vroeger niet gek was. Het was eigenlijk de standaard. Je kon zo terecht komen in een gezin met in totaal wel 12 kinderen!

In deze tijd is dat niet meer de standaard. Nu krijgen stellen gemiddeld twee kinderen en dan heb je af en toe wat uitschieters ertussen zitten! Maar dit is dus niet altijd zo geweest. 

kinderen krijgen
kinderen krijgen 3

In het guinness book of records wordt namelijk een bijzondere vrouw uitgelicht.

Het Guinness World Records heeft het namelijk over Valentina die in de 18e eeuw leefde en wel 69 kinderen baarde! Ja, je leest het goed! 69 kinderen!

Het gezin leefde in de 18e eeuw. Valentina zou de leeftijd van 76 jaar hebben bereikt.

kinderen krijgen 3
© Brightside / kinderen krijgen

En tijdens haar leven is ze dus maar liefst 69 keer bevallen! Dat is meer dan enige andere vrouw ooit.

Niet zo gek ook, dat dat meer is, want een soortgelijk verhaal hebben we nog nooit gehoord. Dat haar lichaam daar ook toe in staat was! 

kinderen krijgen 2
© Brightside / kinderen krijgen

Het Guinness World Records noemt Valentina “de meest productieve moeder ooit”, aangezien haar record nog steeds ongeslagen is.

Volgens rapporten had ze 27 bevallingen gehad: 16 daarvan resulteren in een tweeling, 7 in drielingen en 4 in vierlingen.

Je kan dus in ieder geval niet zeggen dat ze heeft stilgezeten.

kinderen krijgen 4
© Brightside / kinderen krijgen

Dat haar lichaam al die bevallingen aan kon, niet normaal. Een tweeling heeft de geboorte helaas niet overleefd, voor de verder rest zijn alle kinderen gezond op de wereld gezet. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Brightside / kinderen krijgen

Laat Je Verrassen:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts