Echtpaar dat in de Tweede Wereldoorlog heeft gediend en 70 jaar getrouwd was – Overlijden op dezelfde dag


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Echtpaar dat in de Tweede Wereldoorlog hebben gediend en 70 jaar getrouwd waren, zijn op dezelfde dag overleden”

In films komen vaak hele mooie liefdesverhalen voor, maar de mooiste verhalen komen toch uit het echte leven waarin een koppel bijna hun hele leven met elkaar deelt. 

Isabell Whitney en Preble Staver ontmoetten elkaar begin jaren veertig tijdens een blind date in Philadelphia in de Verenigde Staten. Ze studeerden daar allebei en hadden meteen een klik, maar een relatie zat er nog niet in. 

dezelfde-dag-overleden

Het was begin jaren 40 en in Europa heerste de Tweede Wereldoorlog, daarom besloot zowel Isabell als Preble om zich aan te sluiten bij de geallieerden in de strijd tegen de nazi’s.

Isabell ging aan de slag als marine verpleegster in Maryland en Preble werd marinier en verdiende zelfs nog een onderscheiding voor zijn moed. Vijf maanden nadat de oorlog was afgelopen trouwden ze met elkaar op 15 februari 1946.

Nadat Isabell en Preble waren getrouwd, hebben ze samen vijf kinderen gekregen. Isabell heeft altijd voor de kinderen gezorgd, terwijl Preble aan de slag ging om brood op de plank te krijgen.

dezelfde-dag-overleden-2

Het leven was niet allemaal rooskleurig, want een van de zoons, genaamd Peter, kwam tijdens het voetballen in zijn laatste jaar op de middelbare school om het leven. Het echtpaar stond altijd voor elkaar en hun kinderen klaar en waren daardoor erg geliefd. 

Op een gegeven moment werd Isabell erg ziek en ging haar gezondheid enorm hard achteruit. Op 25 oktober kreeg de familie te horen dat het tijd was om afscheid te nemen van haar. De dochter, Laurie Staver, nam haar vader mee, zodat ze nog laatste woorden konden uitwisselen. Het afscheid was bijzonder emotioneel en Preble gaf aan dat hij niet zonder haar kon. 

Later die dag stierf Isabell en Preble volgde haar uren later. Het echtpaar is in totaal meer dan 70 jaar getrouwd geweest en dat schept een onvoorstelbare band. Ze zijn 14 dagen na elkaar geboren en toevallig stierven ze 14 uur na elkaar.

Volgens de familie kan het geen toeval zijn dat ze dezelfde dag zijn overleden.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: StoriesHub

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts