Dappere 5-jarige in tranen als hij terugdenkt aan het moment waarop hij het leven van zijn vader redde 😢❤️


[irp] Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Dus eventjes naar beneden scrollen.

“Dappere 5-jarige gaat kapot als hij terugdenkt aan het moment waarop hij het leven van zijn vader redde” – (leestijd – 1 minuutje)

In hele vervelende situaties kunnen mensen vaak niet meer nadenken, maar neemt het instinct het over.

Hierdoor kunnen kinderen op hele jonge leeftijd perfect reageren in levensbedreigende situaties. 

In oktober 2014 was de 5-jarige Xander McPheeters aan het spelen om het land van het gezin, terwijl zijn vader bezig was op de tractor.

Dappere 5-jarige
© HLN | Foto 1/2 – (scroll verder)

Toen Xander op een gegeven moment naar zijn vader keek zag hij dat zijn vader, James, frontaal tegen een boom aan knalde.

Xander rende zo hard als hij kon in de richting van zijn vader en toen hij aankwam zag hij zijn vader knock-out op de tractor liggen.

Zijn hoofd was opengesneden en er kwam bloed uit zijn neus. 

Xander besefte zich meteen dat hij zijn vader niet in zijn eentje kon redden en daarom ging hij zo snel als hij kon naar de buren om hulp te halen.

De buren namen direct contact op met de hulpdiensten en die arriveerde een ogenblik later.

dappere 5-jarige
© HLN | Foto 2/2 – (scroll voor video)

De klap was zo hard dat James in totaal een week in het ziekenhuis heeft gelegen. Daarnaast heeft hij zes maanden fysiotherapie moeten volgen om volledig te kunnen revalideren.

Inmiddels was hij weer helemaal de oude toen hij naar de ceremonie ging van zijn heldhaftige kind. Xander kreeg voor zijn redding een speciale medaille, namelijk de Hobies Hero Award.

Deze medaille wordt uitgereikt aan jonge mensen die een heldendaad hebben verricht. Xander is de jongste ontvanger van de medaille ooit. 

De hele gebeurtenis is natuurlijk erg emotioneel, want hij had zijn vader zo maar in een klap kunnen verliezen. Tijdens de overhandiging werd hij dan ook overvallen door emoties.

Het is fantastisch dat dit gezin nu nog lekker veel tijd met elkaar kan doorbrengen, maar wij weten niet of dit op de tractor zal gebeuren. 

Bron Autoriteit:
Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit:
HLN

Laat Je Verrassen:
Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″] 

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts