Middelbare scholieren verscheurt door racistische wetten herenigen en trouwen meer dan 45 jaar later


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Middelbare scholieren verscheurd door racistische wetten herenigen en trouwen meer dan 45 jaar later”

Dit verhaal bewijst maar eens dat echte liefde alles kan overwinnen. Het kan erg lang duren, maar uiteindelijk komt het helemaal goed. 

In 1967 zaten Howard Foster en Myra Clark bij elkaar op de middelbare school. Vanaf de eerste ontmoeting waren ze smoorverliefd op elkaar.

45-jaar-later-trouwen-2

In die tijd was er heel erg sprake van racisme en dat heeft de relatie toendertijd in de kiem gesmoord. Howard heeft namelijk een donkere huidskleur en Myra een blanke. Een relatie werd in deze tijd niet geaccepteerd. 

Interraciale huwelijken waren in die tijd net pas legaal geworden, maar dit hield niet in dat het werd getolereerd. Het was meer dat mensen er niet meer voor naar de gevangenis konden worden gestuurd. 

Howard vond het verschrikkelijk dat hij niet bij het meisje kon zijn waar hij verliefd op was, maar hij maakte het toch uit. Hij deed dit met heel veel pijn in zijn hart, maar deed het om Myra te beschermen. De maatschappij zou hun relatie niet goedkeuren en Myra zou daarbij flink gepest worden en dat kon volgens hem niet de bedoeling zijn. 

45-jaar-later-trouwen

Myra was helemaal kapot van de breuk en wist ergens wel waarom Howard het had uitgemaakt. Toch verzachtte dat de pijn absoluut niet. 

Ze hadden beide verwacht dat ze elkaar nooit meer zouden zien. Myra is nooit getrouwd geweest en Howard wel, maar is op een gegeven moment gescheiden. In 2014 kregen ze weer contact met elkaar door een gezamenlijke vriend.

Deze vriend regelde een ontmoeting en dit verliep fantastisch. 1 jaar na de ontmoeting en 45 jaar later dan het afscheid trouwen myra en Howard met elkaar op 1 augustus 2015.

Het stel is in de zestig, maar ze zijn verliefd als twee tieners. Wat een prachtig liefdesverhaal.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Edwin Wilson

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts