Beeldmateriaal toont zes waterhozen die tegelijk in de Golf van Mexico ‘wervelen’ 


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Een waterhoos is een vaak trechtervormige verschijnsel onder een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen bovenop open water.

Als zo’n verschijnsel het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. In deze video zie je zes verschillende waterhozen. 

Er zijn zes verschillende waterhozen gelijktijdig gespot in de Golf van Mexico. En dit terwijl twee tropische stormen op weg waren naar het vasteland van de VS.

zes-waterhozen-2

De video is gemaakt door Frank Leday en toont torenhoge slurven zeewater die voor de kust van Louisiana de lucht in worden gezogen.

Dit noem je nou nog eens waterhozen. En in principe kon de timing niet slechter, aangezien er ook nog is twee stormen op komst waren.

Echt bepaald veilig is deze situatie niet, kunnen we je vertellen! 

Het is wel een prachtig verschijnsel om te zien. Zo op beeld of kilometers er vandaan. Dit is natuurlijk een natuurverschijnsel dat je niet iedere dag ziet gebeuren.

zes-waterhozen

Het is wel wat anders dan regen! Daarom is het al helemaal bijzonder, dat er nu zes waterhozen tegelijk zijn gespot! Dat zie je al helemaal niet vaak gebeuren.

Wij hopen vooral dat Franky en zijn omstanders in veiligheid zijn gebracht en niet al te veel hebben meegemaakt van de twee tropische stormen. Of het in ieder geval in veiligheid hebben doorgebracht. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Independent

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts