Tweekoppige schildpad wordt 23 jaar oud en wordt verondersteld de oudste in zijn soort te zijn


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 2 minuten: “Tweekoppige schildpad wordt 23 jaar oud en wordt verondersteld de oudste in zijn soort te zijn”

Af en toe zie je dingen ter wereld die je gewoon simpelweg niet had verwacht. Het lijkt onwerkelijk te zijn, maar toch is het echt.

Ook in deze video zie je zoiets onwerkelijks. Namelijk een tweekoppige schildpad! Nou die heb je echt nog nooit gezien! Check snel de video en laat je verassen. 

tweekoppige-schildpad-2

De Griekse schildpad, Janus genaamd, werd op 3 september 1997 geboren in het Museum of Natural History in Genève, Zwitserland. 

En nu zijn er nieuwe foto’s vrijgegeven van een de tweekoppige schildpad Janus die volgende maand de oudste in zijn soort zou kunnen zijn als hij 23 wordt.

Janus is een van de belangrijkste attracties geworden in het museum. Hij wordt namelijk gezien als de mascotte van het museum! Wij snappen dat wel, want zoals je zelf kan zien is het nogal een onwerkelijk wezen en bijzonder! 

tweekoppige-schildpad-1

De schildpad zou niet zo lang in het wild hebben overleefd vanwege omdat hij zijn kop en klauwen niet terug in zijn schaal kan terugtrekken zoals normale schildpadden doen wanneer ze gevaar lopen. Dit maakt het dus dat hij vele malen kwetsbaarder is dan anderen.

Maar in het museum wordt Janus heerlijk verwend: inclusief dagelijkse baden en tijd onder UV-licht, die ervoor zorgen dat de schaal sterk blijft.

De twee hoofden hebben beide eigen hersenen en eigen karakters. Dat is wat de bezoekers zo leuk vinden aan het dier!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: PatrynWorldLatest

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts