Paard legt zijn hoofd op de kist terwijl hij rouwt om het verlies van zijn verzorger


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Paard legt zijn hoofd op de kist terwijl hij rouwt om het verlies van zijn verzorger”

Paarden zijn zeer intelligente dieren en zijn enorm zorgzaam. Door deze eigenschappen bouwen ze vaak een hele goed band op met hun verzorger en brengen ze het liefst de hele dag door aan de zijde van deze persoon.

Het is dan een heel triest gegeven als deze verzorger plotseling komt te overlijden en het paard helemaal alleen is. overleden-verzorger

Wagner Lima had een paard, genaamd Sereno. Wagner verzorgde Sereno al toen hij nog een heel klein veulentje was en daarom kende hij hem al zijn hele leven. De twee waren beste vrienden en deden bijna alles samen. 

Op 34-jarige leeftijd kwam Wagner plotseling te overlijden toen hij betrokken was bij een verkeersongeval in Paraiba in Brazilië. Het is natuurlijk heel moeilijk om dit over te brengen op een paard, maar toen Wagner twee dagen niet naar Sereno was gekomen, leek het paard het al te beseffen. 

De broer van Wagner vond dat Sereno ook de begrafenis moest bijwonen om afscheid te kunnen nemen aangezien ze zo een sterke band hadden. 

overleden-verzorger-2

Op de dag van de begrafenis werd de kist van Wagner op een voertuig gelegd die reed naar een bijeenkomst van rouwende mensen. Op het moment dat het voertuig Sereno passeert, lijkt het paard te voelen dat Wagner in de kist ligt.

In eerst instantie ruikt hij was aan de kist en dan legt hij zijn hoofd op de kis in een gebaar van liefde en verdriet. Vervolgens liep hij met de groep met naar de begraafplaats en was hij constant aan het huilen.

Vaak is heerst er de vraag of dieren rouwen, maar deze video maakt heel erg duidelijk dat dieren hetzelfde rouwproces doorlopen als mensen. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Inside Edition

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts