Man schrijft geschiedenis als eerste persoon met het Syndroom van Down om de Ironman-triatlon te voltooien 😄💖


[irp] Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Dus eventjes naar beneden scrollen, je bent er bijna.

“Man schrijft geschiedenis als eerste persoon met het syndroom van Down om de Ironman-triatlon te voltooien.” – (leestijd – 1 minuutje)

Mensen die worden geboren met het syndroom van Down hebben een verstandelijke beperking, maar dit betekent niet dat ze nergens toe in staat zijn.

Deze mensen kunnen de meeste dingen gewoon doen, zolang ze maar de juiste begeleiding hebben. Soms zijn ze dan zelfs in staat om geschiedenis te schrijven. 

De 20-jarige Chris Nikic uit de Verenigde Staten is geboren met het syndroom van Down.

Ironman-triatlon
© Ironman Triathlon – (scroll verder)

Vanaf zijn geboorte hebben zijn ouders hem behandeld als een doodnormale jongen en hierdoor functioneert Chris heel goed.

Afgelopen zaterdag heeft hij sportgeschiedenis geschreven. Hij is namelijk de eerste mens met het syndroom van down die de finish haalde van een van de zwaarste beproevingen in de sport, namelijk de Ironman. 

Chris deed mee aan de Ironman in Panama City Beach in Florida en finishte net voor de vereiste 17 uur.

Een Ironman bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen. Dan is binnen 17 uur helemaal fantastisch, want er zijn maar heel weinig mensen op aarde die zoiets kunnen voltooien. 

Ironman-triatlon
© Ironman Triathlon – (scroll voor video)

Chris heeft het niet zomaar eventjes gedaan, hij heeft namelijk een jaar lang iedere dag vier tot acht uur getraind.

Tijdens de wedstrijd en de trainingen kon hij rekenen op de steun van meerdere coaches. 

De 20-jarige is niet van plan om het hierbij te laten. Zijn doel is nu om mee te doen aan de Ironman van Hawaii en een snellere tijd neer te zetten.

Zijn deelnames zijn om meer aandacht te creëren voor mensen met Downsyndroom en de Special Olympics, een organisatie voor sporters met een verstandelijke beperking. 

Wij wensen Chris heel veel succes in 2021 en dat hij überhaupt nog veel Ironmans mag voltooien. 

Informatiebronnen:
Bron Autoriteit
Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit
YouTube/Ironman Triathlon

Laat Je Verrassen
Video I | Video II | Video III

Maak een sociale impact:
Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts

© 2024 Copyright SPECTRUM