Artiest krijgt bril waarmee hij voor het eerst in kleur kan zien: Als hij de bril opzet breekt hij in tranen uit 😭❤️


[irp] Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Dus eventjes naar beneden scrollen, je bent er bijna.

“Artiest krijgt bril waarmee hij voor het eerst in kleur kan zien: Als hij de bril opzet breekt hij in tranen uit” – (leestijd – 1 minuutje)

Voor de meeste mensen zijn kleuren heel erg vanzelfsprekend, maar voor mensen die lijden aan kleurenblindheid is dit zeker niet het geval.

Sommige mensen hebben een mindere variant en kunnen bepaalde kleuren niet onderscheiden, maar er zijn ook mensen die helemaal geen kleur zien, gelukkig is er een oplossing. 

in kleur zien
© Caters | Foto 1/2 – (scroll verder)

Craig Greco is een Amerikaanse air-brush-kunstenaar die lijdt aan kleurenblindheid.

Op zijn verjaardagsfeestje in Missouri kreeg hij van zijn vrouw een kinderboek met kleuren overhandigd.

Hij snapte er helemaal niets van en vroeg verward wat het voor onzin was. Vervolgens kwam zijn vrouw Alison met een andere doos voor hem aangelopen. 

Hij heeft het cadeau van al zijn vrienden gekregen en toen hij het uitpakte, kwam hij erachter dat het om een Enchroma-bril ging.

Dit is een speciale bril, waardoor mensen die lijden aan kleurenblindheid ineens wel kleuren kunnen zien. 

in kleur zien bril
© Caters | Foto 2/2 – (scroll voor video)

Hij zet de bril meteen op en ziet dan voor het eerst in zijn leven de kleuren groen en rood.

Hij wordt helemaal overdonderd door emoties en barst in tranen uit. Hij wilde al heel lang zo een bril, maar ze zijn extreem duur.

Door zijn vrienden en familie heeft hij er nu eentje en hij kon zijn dankbaarheid niet onder woorden brengen.

Voorheen bestond zijn zicht uit tinten geel en bruin. Nu kan hij eindelijk optimaal genieten van alle mooie kleuren die onze wereld te bieden heeft. 

In het begin is hij al erg geëmotioneerd, maar op het moment dat hij een boek krijgt waar alle verschillende kleuren in staan, kan hij zich helemaal niet meer inhouden.

Bij het zien van deze beelden ga je je heel bevoorrecht voelen als je wel alle kleuren kan zien.

Informatiebronnen:
Bron Autoriteit
Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit
YouTube/Caters

Laat Je Verrassen
Video I | Video II | Video III

Maak een sociale impact:
Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″] 

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts