Dit is Big Jake en hij werd in 2012 wereldberoemd omdat hij het langste paard ter wereld is


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuutje: “Maak kennis met het langste paard ter wereld”

Paarden zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine pony’s tot hele grote soorten als de British Shire. Ze staan bekend om hun atletische vermogen en kunnen daar grote prijzen mee winnen, maar dat geldt ook voor hun bouw.

Big Jake werd in 2012 wereldberoemd toen hij door het Guinness World Record werd verkozen tot het grootste paard ter wereld.

Zoals we in de inleiding hebben vermeld is het grootste ras de British Shire, maar Big Jake is niet van dit ras. Hij is een paard van het sterkste ras onder de trekpaarden, De Belg. grootste-paard-ter-wereld

In eerste instantie hadden familieleden van de eigenaar Jake gekocht toen hij nog een veulen was. Op 3-jarige leeftijd werd hij overgenomen door Jerry Gilbert, omdat hij simpelweg te groot werd voor zijn voormalige eigenaren.

Gilbert en zijn familie runnen Smokey Hollow Farm in Wisconsin en zij fokken paarden en doen mee aan wedstrijden. 

Als veulen was Jake al erg groot, want bij zijn geboorte woog hij al bijna 110 kilogram. Toen Jakes een jaar of zeven was, dacht de familie ineens bij zichzelf dat Jake wel het grootste paard ter kon zijn. Ze zijn hun hele leven al bezig met paarden, maar een paard van het formaat van Jake hadden ze allemaal nog nooit gezien.

grootste-paard-ter-wereld-2

Daarom besloten ze om contact op te nemen met Guinness World Records toen Jake ongeveer 9 jaar oud was. Op dat moment deden ze al geen wedstrijden meer met hem en daarom was het een mooi moment. 

Toen G uinness World Records langskwam hebben ze Jake gemeten en kwamen ze tot een lengte van 210,2 centimeter.

Dat was genoeg om uitgeroepen te worden tot het langste levende paard ter wereld. De gemiddelde lengte van een Belgisch trekpaard ligt rond de 170 centimeter, dus dat zegt wel dat Jake echt een geval apart is. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Guinness World Records

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts