Duiker legt ‘adembenemende’ onderwaterredding vast wanneer dolfijn om hulp vraagt 😳❤️


[irp] Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Dus eventjes naar beneden scrollen.

“Een duiker in Hawaï helpt een dolfijn” – (leestijd – 1 minuutje)

Dieren zijn onwijs slim. Hoewel je dat niet altijd zal denken, maar sommige dieren zijn soms slimmer dan mensen.

Ook kunnen dieren dingen bijzonder goed aanvoelen. Zo ruiken zij dat gevaar in een klein hoekje kan zitten, maar hebben zij het ook door wanneer iemand hen probeert te helpen.

Zo ook de dolfijn die vast zat in een vislijn. 

dolfijn
© The Dodo | Foto 1/2 – (scroll verder)

Een duiker was namelijk aan het zwemmen in het water in Hawaii, wanneer een dolfijn hem benaderde.

In eerst instantie had de duiker niet helemaal door waarom het dier zo dichtbij kwam. Maar al gauw zag hij dat er een vislijn vast zat tussen de fin van het dier.

De dolfijn kwam zo dichtbij zodat de duiker de haak van hem kon verwijderen. Langzaam en zorgzaam verwijderde de duiker de haak en de vislijn van het lichaam van de haai.

Hier had de duiker natuurlijk niet op gerekend, maar is enorm blij dat hij het dier heeft kunnen helpen. 

dolfijn
© The Dodo | Foto 2/2 – (scroll voor video)

Met behulp van een schaar kreeg de duiker de vislijn los. De vislijn zat stevig om het dier heen gewikkeld en met alleen zijn handen kreeg de duiker het dan ook niet los.

Fijn was dat het dier zo geduldig was en rustig op de duiker reageerde. Nadat zij compleet vrij was, zwaaide de duiker en de dolfijn nog een keer naar elkaar, voordat ze voorgoed weg zwom.

De duiker heeft het dier een enorm plezier gedaan en er voor gezorgd dat zij weer vrij kon bewegen. Nu zie je maar weer hoe belangrijk het is om niet te jagen op dolfijnen, want je ziet wat voor schade het kan aanbrengen.

Bron Autoriteit:

Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit:

The Dodo | Dolfijn

Laat Je Verrassen:

Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″] 

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts