Dit maakt mij boos: Dolfijnen leven gedwongen in hotelzwembad om op te treden voor toeristen


Ongeveer vier maanden geleden werden er twee dolfijnen, genaamd Rocky en Rambo, in beslag genomen door een samenwerking van Dolphin Project met hun lokale partners, Central Jakarta Forestry Department en het Jakarta Animal Aid Network.

De dieren werden gered uit het zwembad van het Melka Excelsior hotel in Noord-Bali waar ze leefde ter vermaak van toeristen. Nu zijn de dieren met succes overgeplaatst naar ‘s werelds eerste permanente dolfijnenreservaat. 

In het dolfijnenreservaat, gelegen in Banyuwedang Bay op West-Bali, leven al twee andere tuimelaars, Johnny en Dewa. Deze dolfijnen zijn al eerder op 8 oktober in hetzelfde hotel in beslag genomen. 

Het ministerie van Bosbouw kreeg veel klachten over het schenden van dierenwelzijn in het Melka hotel.

dolfijnen-leven-gedwongen-in-hotelzwembad-2

Daarom heeft het ministerie aan Dolphin Project gevraagd om dit te gaan onderzoeken en de uitkomsten van het onderzoek waren zeer schokkend. Daarom werd er bevolen om alle dieren per direct in beslag te nemen. 

Rocky en Rambo werden jaren geleden op hele gewelddadige wijze gevangen genomen in de Javazee en brachten vervolgens enkele jaren door in een ondiep, zwaar gechloreerd zwembad in het Melka Hotel.

Naast Johnny en Dewa was er ook nog een andere dolfijn die helaas twee dagen voor de reddingspoging is overleden.

dolfijnen-leven-gedwongen-in-hotelzwembad

De dolfijnen werden getraind om commando’s te gehoorzamen en op te treden in shows die ervoor zorgden dat enorm veel toeristen naar het hotel kwamen. 

Tussen de shows door verbleven deze dolfijnen in een heel klein bad waarin ze maar een paar meter konden zwemmen. Deze manier van leven eiste zware tol van het welzijn van Rambo en Rocky en het had niet veel gescheeld of ze waren er niet meer geweest. 

Gelukkig zijn ze nu gered en kunnen ze heerlijk vrij zwemmen voor de rest van hun leven.

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts