Marathonloper besluit zwerfhondje te adopteren die hem tijdens wedstrijd meer dan 100 km heeft gevolgd


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 1 minuutje: “Een marathonloper besluit een zwerfhond te adopteren die hem tijdens de wedstrijd meer dan 100 km heeft gevolgd” (video)

Op het moment dat Dion Leonard zich inschreef voor de 4 Deserts Race in 2016, had hij nooit verwacht dat hij de finish zou halen in gezelschap van een verdwaalde zwerfhond. 

Dion Leonard is een man die graag tot het uiterste gaat. Hij doet daarom vaak mee aan extreme marathons, dit zijn dus marathons in hele bijzondere omstandigheden die het er niet makkelijker op maken. 

een-zwerfhond-adopteren

De 4 Deserts Race is een slopende 4-daagse race, met een afstand van 240 kilometer door de Gobi-woestijn in China. Op de tweede dag van de race verscheen er uit het niets een verdwaalde puppy aan de startlijn en het had haar ogen puur en alleen op Leonard gericht.

Leonard gaf er niet zo veel aandacht aan en was volledig gefocust op het uitlopen van de race. Hij keek nauwelijks naar haar om, omdat hij had verwacht dat ze toch niet bij hem zou blijven, maar toen hij bij de finish kwam was ze er nog steeds. Vervolgens liep ze ook achter hem aan naar zijn tent en toen hebben ze naast elkaar geslapen. 

Leonard vernoemde haar naar de woestijn, Gobi. In totaal rende de hond ongeveer 123 kilometer naast Leonard. Uiteindelijk werden ze ook echt een team, want bepaalde stukken kon Gobi niet in haar eentje passeren. Leonard droeg haar bijvoorbeeld over een rivier. 

een-zwerfhond-adopteren-2

Na de race wilde Leonard de zwerfhond adopteren, maar dit was niet gemakkelijk. Om haar van China naar zijn huis in Schotland te krijgen, was erg duur. De reis, medische controles en verklaring voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk maakte het tot een prijs van 6560 dollar.

Dit is een aanzienlijk bedrag wat Leonard zeker niet in zijn eentje kon betalen, daarom had hij een crowdfunding gestart in de hoop dat mensen hem konden helpen. Uiteindelijk hielpen verschillende mensen hem en konden hij en Gobi heerlijk van elkaar genieten. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Inside Edition

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts