Zwaar zwangere zwerfkat wandelt dierenopvang in – Klaar om te bevallen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Deze zwangere zwerfkat is zwaar ondervoed en daarom heeft ze nu een heel gek lichaam door haar dikke buik. 

Als katten gaan bevallen is het altijd van als de mensen een handje helpen. Dit is het beste voor het welzijn van de kat en ook van de kittens.

Helaas zijn er in de wereld erg veel zwerfkatten en komt het dus ook voor dat deze zwanger raken.

Als een zwangere zwerfkat op straat gaat bevallen is de overlevingskans van de kittens een stuk kleiner en komen ze vaak te overlijden. Als het niet direct na de bevalling gebeurd, is het wel wat later, omdat er gewoon niet genoeg voedsel beschikbaar is. 


zwangere zwerfkat 3

In deze video zien we de beelden van een zwangere zwerfkat die het asiel binnenloopt aan een lijntje. In het asiel noemde ze de hoogzwangere kat Chloe.

Chloe had last van ondergewicht en dat zag er in combinatie met haar zwangerschapsbuik erg vreemd uit. Daarnaast vond Chloe het heel erg leuk om aan een lijntje te lopen.

Chloe bracht maar liefst 6 kittens op de wereld, maar helaas overleefden maar 5 kitten de bevalling. Over ongeveer acht weken zijn de kittens op volle sterkte en kunnen ze door mensen worden geadopteerd.

Vond je het ook mooi hoe dit katje zichzelf naar het ziekenhuis heeft gebracht? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts