Zwanenfamilie geeft het juiste voorbeeld op het zebrapad en houdt zich keurig aan de ‘verkeersregels’. 


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

De verkeersregels zijn gemaakt om het verkeer in goede banen te leiden. De mensen die deelnemen aan het verkeer zijn lopend, met de fiets of met de auto.

Wanneer mensen de verkeersregels overtreden, hebben ze de kans om op de bon geslingerd te worden. 

Zebrapaden zijn gemaakt om voetgangers veilig te kunnen laten oversteken, omdat automobilisten altijd voorrang moeten geven.

Het is dan ook de bedoeling dat voetgangers oversteken via de zebrapaden en niet zomaar halverwege de weg, want dat zorgt voor veel ongelukken. 

De verkeersregels zijn dus niet gemaakt voor dieren, want er wordt niet verwacht van dieren dat ze zich eraan zullen houden. Toch geeft deze zwanenfamilie het goede voorbeeld.

Moeder, vader en de 4 kinderen lopen eerst netjes over de stoep en willen vervolgens oversteken.

Ze lopen keurig met de hele familie over het zebrapad, zodat ze veilig met zijn allen aan de overkant van de wegkomen. Uiteindelijk hebben ze nog wel een beetje hulp nodig van omstanders, omdat ze anders midden op de weg stil hadden blijven staan. 


Zwanenfamilie 2

Het is erg goed van de omstanders om de zwanen te helpen, maar dit kan ook erg gevaarlijk zijn.

Volwassen zwanen hebben enorm veel kracht en kunnen bij een volwassen persoon botbreuken aanrichten. Wanneer zwanen kleintjes bij zich hebben, kunnen ze erg beschermend zijn en mensen aanvallen, omdat er ervanuit gaan dat de mensen een bedreiging vormen.

Nader zwanen met kleintjes daarom altijd erg voorzichtig, want je weet niet hoe ze gaan reageren en voor je het weet ben je erg gewond. 

Het is altijd goed om dieren te helpen en zeker in het verkeer, want hoge snelheden en dieren gaan natuurlijk niet heel goed samen en het kan zorgen voor grote ongelukken.

Vind je deze beelden ook zo mooi om te zien? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts