Zuid-Filippijnse dwergijsvogel voor één van de eerste keren gefilmd 


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Uiterst ‘ongrijpbare’ baby Zuid-Filippijnse dwergijsvogel voor één van de eerste keren gefilmd 

Bij het zien van sommige vogels kun je jezelf afvragen of ze wel echt bestaan. Hun schoonheid is zo waanzinnig dat het net lijkt alsof ze uit een animatiefilm komen. Een van die soorten is de Zuid-Filippijnse dwergijsvogel. zuid-filippijnse-dwergijsvogel-2

In 1870 ging Amerikaanse ornitholoog, Joseph Beal Steel, op expeditie naar verschillende landen. In 1890 kwam hij in de Filippijnen aan en tijdens die expeditie werd de ijsvogel voor het eerst beschreven.

De vogel is de kleinste soort onder de ijsvogels in de Filippijnen, maar is waarschijnlijk wel de mooiste soort. De vogel is heel goed te herkennen aan zijn opvallende verenkleed van een glanzende lila, oranje en helder blauwe vlekken. 

De vogel kan worden gevonden in de bossen op de eilanden Mindanao en Basilan. De Zuid-Filippijnse ijsvogel heeft naast zijn opvallende uiterlijk ook een hele kenmerkende roep, die wordt beschreven als een hoge, insectachtige en bijna onhoorbare roep. 

zuid-filippijnse-dwergijsvogel

De afgelopen honderd jaar is de vogel zelden gespot en dit komt door zijn unieke gedrag. Ze vliegen razendsnel van tak naar taken zijn daarom erg lastig waar te nemen. 

Gelukkig was daar de Filippijnse veldbioloog en directeur van de Robert S. Kennedy Bird Conservancy, Miguel David De Leon. Hij wist een perfecte video te maken van de vogel en zo kunnen we allemaal een glimp opvangen van de vogel die met uitsterven wordt bedreigd. 

De groep waarvan Miguel directeur is, houdt zich bezig met het documenteren en het leveren van gegevens die voorheen onbekend waren voor de wetenschap. Op deze manier proberen ze het ecosysteem in tact te houden en proberen ze de soorten in leven te houden. 

Het zou zonde zijn als dieren als de Zuid-Filippijnse ijsvogel uitsterven, want deze schoonheid mag niet verloren gaan. Dit is een van de mooiste soort vogels die zich op deze aarde begeeft.

Beeld Autoriteit: Schmidt’s | Meer van Spectrum Magazine: Video 1 | Video 2 | Video 3

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts