Schattige beelden: zeldzame rode panda geboren in de Beekse Bergen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

In de Beekse Bergen is onlangs een zeldzame rode panda geboren! Ja, je leest het goed, een rode panda.

De geboorte is een bijzondere aangelegenheid, want de rode panda is geclassificeerd als een kwetsbare diersoort.

De Beekse Bergen zijn heel blij met deze geboorte want in het wild zijn er nog maar 2500 over van deze diersoort.

Het is een ernstig bedreigde diersoort en leeft in het gebergte van de Himalaya. Dus iedere geboorte van deze diersoort is heel belangrijk! Deze geboorte is de vijfde van de rode panda in het park. 

zeldzame rode panda geboren

Vlak na de geboorte zijn de beestjes nog heel erg klein en kwetsbaar. Om ze te beschermen stopt de moeder ze in een tonnetje. Hierin kan ze goed zogen en warmhouden.

Over drie maandjes zullen ze erachter komen of het een meisje of een jongetje is. Voor nu laten ze de zeldzame rode panda even wennen aan de nieuwe omgeving en de familie.

Over 6 weken zal het beestje uit zijn holletje kruipen en is het beestje ook zichtbaar voor bezoekers. Tot dan, allemaal nog even geduld en geloof ons het is het wachten waard!

Vond je dit ook zulke unieke en mooie beelden? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts