Mijnwerker die miljonair werd nadat hij een zeldzame edelsteen had gevonden, vindt nog een steen die nog meer waard is.


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Mijnwerker die miljonair werd nadat hij een zeldzame edelsteen had gevonden, vindt nog een steen die nog meer waard is.”

Ze zeggen toch altijd: hard werken wordt beloont, nou dat is zeker het geval in deze video. Hard werken kan je zeker ver brengen. Je hoeft er niet per se rijk van te worden, maar aan herinneringen wordt je er zeker rijk van.

In deze video zie je hoe een mijnwerker rijk wordt aan herinneringen, maar ook aan geld. 



zeldzame-edelsteen-gevonden-2

De kleinschalige mijnwerker Saniniu Laizer in Tanzania is in een nacht miljonair geworden na het vinden van de twee grootste tanzaniet-edelstenen die ooit zijn ontdekt.

Hij ontdekte de twee donker violet blauwe edelstenen, beide zo groot als een onderarm, in een van de tanzaniet mijnen in het noorden van het land. Hij heeft zijn vondst aangekaart bij de regering van Tanzania.

Hij heeft in de ruil voor de stenen 7,74 miljard shilling ((£ 2,7 miljoen) gekregen. Dat is natuurlijk bizar veel, voor twee stenen… 

zeldzame-edelsteen-gevonden

Maar we zeggen nu wel twee stenen, maar deze stenen zijn zeldzame edelstenen. In Tanzania worden die als heel bijzonder beschouwd.

Er geldt daar ook een wet die de smokkeling van deze stenen tegen gaat. Zo zie je maar weer hoe belangrijk ze daar worden ervaren. Als je de video ziet, kan je zelf natuurlijk ook zien, dat het wel hele mooie stenen zijn.

Die zou iedereen thuis wel willen hebben denken wij, al helemaal als ze zoveel waard blijken te zijn. Voor Laizer heeft deze vondst in ieder geval extreem goed uitgepakt.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: ES.

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts