Geheel witte orka gespot voor de kust 😲😯


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht je toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

“Super zeldzame geheel witte orka gespot voor de kust van Alaska” – (leestijd: 2-3 minuten)

Voor de kust van Alaska is een hele zeldzame witte orka gespot en deze wordt beschouwd als één van de vijf witte orka’s ter wereld. 

Op 7 augustus werd de witte orka genaamd Tl’uk gespot terwijl hij met een aantal volwassen orka’s aan het rondzwemmen was.

De beelden werden gemaakt door een groep walvistoeristen en werden vastgelegd vlakbij Kuiu en Kouprianoff Island in het westen van Alaska. 

De groep met toeristen zat op een boot om walvissen te spotten toen ze ineens een witte kleur door het wateroppervlak zagen schijnen.witte orka
© Animalia TV – (scroll verder)

Normaal gesproken verdwijnen orka’s wanneer ze onder water gaan, maar doordat deze 2-jarige orka een witte kleur heeft is hij nog makkelijk te spotten als hij ongeveer 3 meter onder water zwemt. 

De witte orka’s zijn echt super zeldzaam en de kans dat je er eentje ziet is eigenlijk nihil.

De ongebruikelijke verkleuring wordt veroorzaakt door een bepaalde aandoening en dat is leucisme, dit is een aandoening die ervoor zorgt dat er gedeeltelijk pigmentverlies optreedt.

Je zou denken dat ze dan ook wel albino’s genoemd kunnen worden, maar dit is niet het geval, want bij albino’s is er sprake van een volledig verlies van pigment en dus ook bij de ogen. 

witte orka
© Animalia TV – (scroll voor video)

De groep waarin Tl’uk zwemt is al meerdere keren gespot door mensen, maar dit was in de buurt van British Columbia in de staat Washington, maar nog nooit in de buurt van Alaska en dat kan dus betekenen dat ze van omgeving zijn geruild. 

Als je erover nadenkt hoe groot de oceanen zijn in combinatie met het gegeven dat er maar vijf van dit soort orka’s zijn is dit echt wel heel bijzonder te noemen als je er eentje kan spotten.

Waarschijnlijk is de kans op het winnen van de loterij groter dan het spotten van een geheel witte orka.

Gelukkig hebben we in ieder geval de beelden. 

Referenties:
Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit
YouTube/Animalia TV

Laat Je Verrassen
Video I | Video II | Video III

Maak een sociale impact:
Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts