Wilde olifanten bedanken de mannen die hun baby olifantje had gered uit een diep gat. 


[irp] Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Dus eventjes naar beneden scrollen.

Veel mensen zijn van mening dat mensen zich niet met wilde dieren moeten bemoeien, maar soms is een helpende hand bieden het verschil tussen leven en dood.

Een groep wilde olifanten liep rond in het gebied in Kerala, India toen plotseling een van de baby olifanten in een greppel belandden. De olifant worstelde vervolgens enorm om eruit te komen, maar door de gladde zijkanten van de greppel kon hij er niet uit komen.

Redders die in de omgeving aan het werk waren, zagen het allemaal gebeuren en kwamen meteen in actie. Met hulp van de redders is de olifant in staat om uit de greppel te komen en zich weer bij zijn familie te voegen die verderop staan te wachten. Het beste deel van de video komt dan, wanneer de moeder stopt en terugkijkt om de redders te bedanken voor het redden van haar baby. 

Volgens de man die de video heeft verspreid is dit typisch gedrag van olifanten. Ze proberen eerst zelf om de situatie op te lossen, maar wanneer dat niet lukt, verlaten ze de omgeving en hopen ze dat ze hulp krijgen van mensen die zich in de buurt bevinden. Deze opmerking wordt onderbouwd door meerdere wetenschappelijke experimenten. Wilde olifanten 2

Uit die experimenten is gebleken dat olifanten emotionele wezens zijn. Het is bekend dat olifanten andere olifanten kunnen troosten en elkaar comfort kunnen bieden.

Toch gebeurt het helaas dus ook wel eens dat er geen mensen in de buurt zijn om te helpen en dan kan het gebeuren dat de baby olifanten wordt verstoten door de groep en dat hij of zij helemaal alleen uit de benarde situatie moet zien te komen.

Vond je de heldhaftige redding ook mooi om te zien? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts

© 2024 Copyright SPECTRUM