Wilde bizons keren voor het eerst in 6000 jaar terug naar de bossen van Engeland


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

De wilde bizons worden weer geïntroduceerd in Engeland na 6000 jaar door middel van een her wervingsprogramma.

Er werd namelijk gedacht dat deze grote beesten al sinds 1919 zijn uitgestorven in Europa. Maar sindsdien hebben andere landen het beest wel opnieuw weten te introduceren, zoals: Polen, Roemenië en Nederland.

Deze Europese bizon is dus ook opnieuw geïntroduceerd in Engeland. En deze is verwant aan de oude steppebizon uit Engeland. Mensen hopen dus dat deze langzamerhand weer in de oude zal transformeren. 

Mensen hopen dat er binnenkort een hechte kudde gevormd zal worden door de beesten. Dat is wat ze graag willen zien.


Wilde bizons 1

Zoals je al kan zien in de video hebben de wilde bizons voldoende ruimte. Ze hebben genoeg groen om zich heen en kunnen zich prima vermaken.

Het zijn bizar grote beesten en hebben dus ook veel ruimte nodig. Dat wordt ze zeker gegeven. Ze krijgen voldoende ruimte om te kunnen spelen en te bewegen. Het zal een echte aanwinst zijn voor Engeland.

Vind je dit ook zo’n goed nieuws? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts