Louis Armstrong’s uitvoering van ‘What A Wonderful World’ uit 1967 herinnert ons eraan hoe mooi het leven kan zijn


What A Wonderful World is een van de mooiste popnummer die ooit is gezongen. Louis Armstrong weet met zijn prachtige stem iedere ziel te raken. Dit is het verhaal achter het nummer.  what-a-wonderful-world-1

Het nummer werd uitgebracht in 1968. Het werd geschreven door Bob Thiele en George Weis. Weis is een songwriter die bekend is van onder andere ‘The Lion Sleeps Tonight’ en Thiele was een bekende producer voor ABC Records. Het nummer gaat over de waardering van schoonheid in je omgeving. 

In het nummer zingt Louis over het bekijken van verschillende gebeurtenissen en wonderen die de natuur te bieden heeft. Deze gebeurtenissen en wonderen maken hem aan het lachen, terwijl hij aan het klagen is over het verstrijken van de tijd. 

what-a-wonderful-world-2

Weiss beweerd dat de melodie speciaal voor Louis Armstrong is geschreven, maar toch werd het eerst aangeboden aan Tony Bennett, maar die wees het af. 

Het is een enorm krachtig nummer dat mensen van verschillende rassen bij elkaar bracht. Dat was in die tijd een hele grote stap, omdat er toen enorm veel racisme heerste.

Het is een van de populairste nummers van Louis, maar het is niet bepaalde representatief voor zijn muziek, omdat hij in zijn nummers altijd gebruik maakte van zijn beroemde saxofoon en het was niet in de gebruikelijke jazzstijl. 

what-a-wonderful-world-3

In het begin werd het geen hit in de Verenigde Staten. Dit kwam doordat het hoofd van ABC Records, Larry Newton, het nummer helemaal niks vond. Daarom koos hij ervoor om het niet te promoten. Op een gegeven moment bereikte het nummer het Verenigd Koninkrijk en toen werd het de best verkochte single van 1968.

Het blijft een geweldig nummer, een van de belangrijkste aspecten is dat je het vandaag de dag nog steeds kan luisteren. Dit nummer is ‘tijdloos’ en daardoor is het een fantastische hit

Vond je dit ook een mooi lied? Deel het dan met vrienden op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts