Heldhaftige visser redt walvis dat vastzit in net door ‘op zijn rug’ te klimmen 😲😯


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

 Soms raken dieren in de problemen door toedoen van de mens. Om een voorbeeld te noemen is het feit dat er dagelijks dieren komen te overlijden door overtollig plastic in de zee. Om deze schade te beperken, zetten bepaalde mensen heldhaftige acties op om deze dieren te redden. 

Vlakbij de kust van Californië was een walvis in levensgevaar, doordat hij kwam vast te zitten in een touw. Op dat moment kwamen er toevallig vissers langs en die waren niet van plan om toe te kijken. Een van de vissers dacht helemaal niet na over het potentiële gevaar, maar sprong gelijk in het water om de walvis te redden. 

Sam Synsteilen was aan het varen toen hij plotseling een witte boei op de staart van een walvis zag drijven. Er ging gelijk een alarmbelletje rinkelen bij hem en daarom nam hij direct contact op met de kustwacht.

De kustwacht vertelde hem vervolgens dat zij niet in staat waren om te helpen. Na 2 uur wachten kwam de kustwacht nog steeds niet opdagen en het ging steeds slechter met de walvis. Daarom besloot Sam met gevaar voor eigen leven het heft in handen te nemen.


walvis is in levensgevaar

Hij pakte een mes en stopte dat in zijn mond. Vervolgens sprong hij in het water en klom hij op de achterkant van de walvis.

De walvis bewoog echter heel erg en daarom viel hij er in eerste instantie af. Ook bij de tweede poging ging het mis, omdat de walvis weer onder water probeerde te duiken.

Bij de derde poging lijkt het net alsof de walvis zich realiseert dat Sam probeert te helpen, want op dat moment is hij een stuk rustiger. Hierdoor slaagde Sam erin om het touw dat om de staart van de walvis zat door de snijden. 

Door deze heldhaftige actie kon het beest zijn weg vervolgen en dat is allemaal te danken aan Sam. Het enthousiasme spat ook van de groep af op het moment dat het is gelukt. 

Vond je het ook heldhaftig wat deze visser voor de walvis deed? Deel dit artikel dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts