Zeldzaam ‘medicijnhoed’ veulentje haalt miljoenen videoweergaven binnen dankzij eigenschappen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Paarden zijn speciale beesten en kunnen ook zo worden gezien. Sommige hebben eigenschappen waar mensen tegenop kijken. Zo is dat ook bij het zeldzame veulentje genaamd Kokosnoot in deze video. Kijk en bewonder zelf dit prachtige beestje. 

zeldzaam-veulentje

In deze video zie hoe Kokosnoot voor het eerst buiten is. Ze is namelijk pas twee dagen oud! Kokosnoot heeft een heel erg bijzonder kleurpatroon, ook wel een medicijnhoed genoemd. Deze markeringen zijn uiterst zeldzaam omdat zij een oorlogspaard is.

Dit maakt het dan ook extra zeldzaam dat zij deze kenmerken heeft. Kokosnoot is een medicijnhoed omdat in de tijden van oorlog alleen de dokter of de chef vroeger op een soortgelijk paard mocht rijden. Kokosnoot stamt af van dit ras en je kan dus wel begrijpen dat dit extra speciaal is.

Omdat in de tijden waarin we nu leven, zal er niet zo snel meer oorlog gevoerd worden ter paard. 

zeldzaam-veulentje-3

Als Kokosnoot vroeger geboren zou zijn, dan zou zij een schild rondom haar borst moeten hebben. Ook zal zij markeringen hebben op haar flanken dit zijn ook wel schilden.

Ook heeft Kokosnoot een blauw lijntje rondom haar oog. Er wordt gezegd dat als de dokter of chef die op een oorlogspaard rijd en komt te overlijden gedurende de rit, dan zal dit ene blauwe hemel blauw oog hun geest naar hun goden brengen.

Dit maakt het dus dat Kokosnoot zo’n zeldzaam en speciaal veulentje is

Beeld Autoriteit: downundercolour | Meer van Spectrum Magazine: Video 1 | Video 2 | Video 3

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts