Prachtige opnames van verschillende kolibries in de natuur: “Zo mooi, het lijkt wel geschilderd”


Er zijn heel veel verschillende kolibries op de wereld, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze er werkelijk fantastisch uitzien.

De kolibrie is een van de kleinste vogelsoorten die er is. Het gemiddelde gewicht van een kolibrie is ongeveer twee gram. Doordat ze zo klein zijn hebben ze een hoop te compenseren en dat doen ze dan ook in schoonheid.

Deze prachtige vogels zijn er in alle soorten kleuren die je maar kan bedenken. Ze zijn natuurlijk heel klein en daarom kunnen ze zich heel erg snel bewegen. Dat kan voor menig vogelspotter een probleem opleveren, want ze zijn niet makkelijk waar te nemen.

In een seconden klappen ze ongeveer 80 keer met hun vleugels als ze vliegen. Gelukkig beschikken we tegenwoordig over camera’s die honderden foto’s kunnen maken per seconden. Op die manier is het mogelijk om een kolibrie perfect op beeld te krijgen.  verschillende kolibries

Toch is het mooier om ze te zien op bewegend beeld en dan is het niet te hopen dat ze constant blijven vliegen. Deze video is gevuld met bewegend beeldmateriaal van verschillende kolibries die aan het ‘chillen’ zijn op een tak.

De vogels zijn zo mooi dat het net lijkt alsof ze door de mens zijn geschilderd. De verschillende kleuren op hun borst zorgen voor een waanzinnig effect. Wat ook opvalt is hun langwerpige snavel die ongeveer de helft van hun totale lengte is. 

Deze video is uiterst geschikt voor de vogelspotter die niet te veel moeite wilt doen, maar wel wilt genieten van prachtige vogels. Er is een hele kleine kans dat je ze tegenkomt in de achtertuin, dus op deze manier kun je perfect genieten vanaf je bank in de woonkamer.

Hou jij ook zoveel van kolibries? Deel deze beelden dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts