Nostalgie: “Kan iemand zich de tijd nog herinneren dat je ‘typelesjes’ nam op echte typemachines?” 📇❤️


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Voor niet iedereen spreekt dit voor zich, maar in de tijd voor de laptops en computers werd er getypt met typemachines.

Dan gaan we wel echt een tijdje terug in de tijd, maar toch is die tijd er echt geweest. In de jaren 1860 werd dit voorwerp ontwikkeld door Christopher Gilden.

Het werd geproduceerd door de wapenfabriek Remington in het jaartal 1873. De eerste commercieel succesvolle typemachine was het model Sholes & Glidden.

Dit is misschien wel een van de grootste innovaties geweest ter wereld, want de printer is in de huidige wereld niet meer weg te denken, wel wordt er steeds minder geprind door de digitalisering. typemachines

De acceptatie van de typemachine komt voornamelijk door het bedrijfsleven. Grote bedrijven schaften deze voorwerpen aan om zo het schrijven te kunnen versnellen.

Vooral het toetsenbord werd als een van de grootste innovaties gezien en had de hoogste acceptatie in het beroepsleven.

Het model werd algemeen aanvaard. Vanaf de ontwikkeling van dit innovatieve idee is er een stap gezet naar de toekomst. Vele ontwikkelingen zijn er nog gevolgd.

De tijd waarin we nu leven is haast niet meer te vergelijken met vroeger, maar het heeft allemaal ergens moeten beginnen.

Vond je het ook leuk om even terug te gaan in de tijd? Deel deze beelden dan met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts