Turkse paraglider kijkt televisie op een comfortabele bank terwijl hij hoog in de lucht zweeft


Paragliden lijkt een beetje op parachutespringen, maar bij een parachute is het de bedoeling dat je om de grond komt en bij het paragliden is het de bedoeling om zo lang mogelijk in de lucht te blijven. 

De 29-jarige Hassan Kaval uit Izmir in Turkije besloot om een van zijn dromen te verwezenlijken en dit gekke idee zet hij dus om in realiteit. Hij ontwierp een rood lederen bank met een metalen frame waarop hij de parachute en wielen bevestigde, daarbij monteerde hij ook een voetenbankje, zodat hij lekker onderuitgezakt kon liggen, een lamp en een televisie. 

De paragliding instructeur ging op 2 juli de lucht in in Oludeniz in het Fethiye-district van de provincie Mugla in het zuidwesten van Turkije. Kaval filmde de stunt, terwijl zijn vrienden hem van een heuvel af duwden. De rode bank ging uiteindelijk de lucht in onder luid applaus van de toeschouwers. 

Kaval nam dus plaats op de bank en zat helemaal niet vast, hij kon dus ieder moment naar beneden vallen, maar dat was voor hem geen reden om bang te zijn. Als hij eenmaal in de lucht is, trekt hij zijn schoenen uit en vervangt hij deze voor een paar pantoffels. Vervolgens zet hij de televisie aan en gaat hij kijken naar een aflevering van Tom & Jerry. 


Turkse paraglider

Als je hem ziet zitten terwijl hij een slok drinken neemt en een handje chips zou je denken dat hij gewoon thuis voor de buis zit, maar wanneer je naar de achtergrond kijkt zie je een hele mooie blauwe zee. 

Aan het einde van de video kun je zien hoe hij samen met zijn vrienden de constructie heeft ontwikkeld en dat is een heel mooi proces. Dit was een idee wat hij jaren geleden had gekregen en nu heeft hij dat uitgevoerd en dat geeft een waanzinnig gevoel.

Vond je dit er ook zo waanzinnig en gek uitzien? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts