Eenvoudig BBQ trucje: Leg voortaan een ijsblokje op je hamburgers of biefstuk ❤️👍


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Het warme weer komt eraan en dan is een tip voor de BBQ natuurlijk altijd welkom. 

Een van de populairste snacks voor op de BBQ is de hamburger. Er is niets zo lekker als een heerlijke vette, sappige hamburger die als het ware in je mond smelt als je een hap hebt genomen.

Helaas is het resultaat vaak wat minder en is de hamburger wat aan de droge kant als je hem van de BBQ haalt. In dit soort gevallen maken sauzen een hoop goed, maar er is dus een hele handige methode om droge hamburger te voorkomen. 

Volgens Master Chef jurylide Graham Elliot is het geheim voor een heerlijke sappige burger heel eenvoudig, namelijk een ijsblokje.

Wanneer je de hamburgers op de grill hebt gelegd, moet je een gewoon ijsblokje in het midden van de hamburger drukken, zodat hij lekker vochtig blijft en niet raakt uitgedroogd.

Je kan het ijsblokje er gewoon indrukken en je bent helemaal klaar. Terwijl de hamburger kookt, smelt het ijsblokje en wordt het vocht verdeeld over de hamburger. Tip voor de BBQ 1

Daarnaast is het heel belangrijk om niet te veel kruiden te gebruiken bij het maken van de hamburgers. Veel mensen voegen allerlei kruiden toe, zoals peper, uienpoeder en allerlei andere poeders.

Wanneer je gebruik maakt van te veel kruiden, wordt het vlees een beetje in de steek gelaten en dat is erg zonde. Op die manier kun je veel minder genieten van je heerlijke sappige burger.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om gebruik te maken van goed gehakt, want dat bepaald voor meer dan 90 procent de status van de hamburger. 

Op internet zijn er ontelbaar veel recepten om hamburgers te maken en het gaat erom dat je iets zoekt wat je lekker vindt. Tot die tijd moet je lekker experimenteren en daar is een BBQ uiterst geschikt voor. Vergeet de ijsblokjes niet!

Vond je dit ook een handig trucje voor van de zomer? Deel dit dan op Facebook/Whatsapp, zodat anderen dit ook te weten komen!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts