Tiny-Huis-bedrijf geeft veteranen kans om een einde maken aan dakloosheid voor oorlogsveteranen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Door het bouwen van deze tiny huizen krijgen dakloze oorlogsveteranen weer een dak boven hun hoofd, want zij zijn in principe de laatste personen op deze aarde die op straat moeten slapen. 

Het begrip Tiny huizen komt over uit de Verenigde Staten. Het zijn huizen die uiterst praktisch zijn ingericht, daarmee wordt bedoeld dat er geen overbodige ruimte te vinden is.

Alles is erg compact en eigenlijke erg handig als je met het minimale genoegen neemt.

Er is geen vaste definitie over hoe groot een tiny huis moet zijn, maar de afmetingen liggen meestal tussen de 15 en 50 vierkante meter.


tiny huizen 5

In dit filmpje zien we een geweldig project van de Tiny Huizen beweging. Met die project geven ze tijdelijke woningen aan dakloze veteranen die hun leven weer op de rit willen krijgen.

Soms zijn rust en tijd het enige wat een persoon nodig heeft om weer op te krabbelen uit een diep dal. Dit project helpt daar enorm mee.

Deze tiny huizen zijn ontworpen met een veteraan in het achterhoofd en de ‘Tiny Home Tours Team’ wilde ze erg graag doneren.

Want mensen die hun leven hebben gegeven voor hun vaderland horen niet te zwerven op de straten.

Vind je dit ook een geweldig initiatief? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts