Reünie: 59-jarige stervende chimpansee herkent stem van oude verzorger en heeft aangrijpend mooie reactie


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Jan van Hooff is een Nederlandse man die een dierenverzorger was terug in de tijd. Hij werkte in een dierentuin en verzorgde een chimpansee.

De 59-jarige chimpansee Mama is ernstig ziek. Daarom besloot Jan haar nog een keer op te zoeken.

Hij wist niet zeker of ze hem zou herkennen, omdat er al een aantal jaren overheen zijn gegaan.

Maar toen Jan haar hok binnenstapte en dichterbij kwam, herkende zij hem vrijwel meteen. Tranen van geluk en de twee lieten elkaar niet meer los.

Op haar sterfbed kon Mama niet gelukkiger zijn. 


stervende chimpansee 4Je ziet het wel vaker dat dieren en hun verzorgers zo’n sterke band ontwikkelen, dat zelfs na jaren later de twee elkaar nog herkennen.

Zo is dat ook het geval bij deze twee. Jan wist eerst niet zeker of Mama hem nog zou herkennen, maar die zorg verdween als as voor de zon.

Ze hebben een aantal uren samen gespendeerd in het hok, hebben met elkaar gepraat en veel met elkaar geknuffeld.

Na een tijdje moest Jan weg en niet lang daarna is Mama overleden. Mama heeft haar rust gevonden, nadat zij haar liefde nog een keer heeft kunnen zien.

Vond je dit ook ontroerend, maar de band tussen de twee zo mooi? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts