Prachtige beelden van de onthulling van het standbeeld ter ere van zorgverleners in de strijd tegen Coronavirus


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

De zorgverleners hebben niet normaal hard gewerkt om mensen die besmet waren met het coronavirus te helpen en daarom heeft Letland nu een standbeeld ter ere van de zorgverleners gepresenteerd en het ziet er indrukwekkend uit. 

Letland kwam tijdens de piek van het coronavirus al in het nieuws, omdat zij het land waren met een van de laagste besmettingspercentages van de hele wereld.

Door middel van dit standbeeld willen de inwoners van Letland hun dankbaarheid uiten aan de dokters in Letland en in de rest van de wereld voor hun heldhaftige optreden in deze zware periode.

Het beeld is gemaakt door een Letse kunstenaar en is gefinancierd door middel van donaties van 20 verschillende lokale bedrijven. 

Het beeld heeft de naam “Medics tot the World” en is maar liefst zes meter hoog. Het toont een vrouwelijke arts die net uit de behandelkamer komt en zich klaarmaakt voor de volgende dienst. Standbeeld ter ere van zorgverleners 2Ze heeft haar ogen dicht en armen gespreid. Achter de houding van de zuster zit een heel mooi idee. De bezoekers kunnen namelijk naar haar toe lopen en proberen om haar hand te pakken, net zoals je vroeger bij je vader en moeder deed toen je nog een klein kind was. 

Door de lockdown en de angst voor het komen te overlijden door het virus zorgden ervoor dat de blik naar arsten, verpleegkundigen en ander personeel positief is veranderd.

De kunstenaar liet weten dat dit project voor hem het meest belangrijk was in zijn leven, niet door de aandacht, maar door de belangrijke boodschap die het beeld vertelt.

Hij is op het moment een van de bekendste kunstenaars van Letland en als we het resultaat zien, kunnen wij ons niet voorstellen dat een ander persoon dit beter had kunnen doen.

Vind je dit ook zo geweldig? Deel dit dan uit respect op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts