Raadsel met speelgoed gaat ten ronde: “Welk geluid hoor jij?”


We kennen ze allemaal wel: raadsel. Vooral op social media, gaan deze vaak rond.

Zo krijg je wel eens een foto te zien en vragen ze welke kleur het voorwerp is. De een zal zeggen roze en de andere blauw.

Achter zulke raadsels krijg je vrijwel nooit het antwoord, omdat iedereen wat anders ziet. In de volgende video heb je ook te maken met een raadsel.  

Hier zie je een steen, dat een geluidje maakt. Maar wat hoor jij de steen zeggen? Je kan kiezen tussen: ‘brainstorm of green needle.’

speelgoed-raadsel
Onderzoekers zeggen dus dat je hoort wat je denkt. Dus denk jij automatisch dat dat wordt gezegd, dan zul je daar ook vanuit gaan, terwijl het misschien helemaal niet zo is.

Als wij luisteren naar deze video zijn wij er bijna 100% van overtuigd dat er ‘green needle’ wordt gezegd. Terwijl jij misschien weer iets heel anders hoort. Hierdoor zal het dus altijd een raadsel blijven! 

Dit is nou echt een raadsel, waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Dit komt omdat het constant veranderd en voor iedereen anders is.

speelgoed-raadsel-2

Logisch dat je hier helemaal weg in kan gaan. Het is eigenlijk een klein mysterie waar niemand het antwoord op zal weten. Ja, behalve de makers. Maar die zullen het uiteraard niet vertellen, dan valt natuurlijk het hele idee weg!

Wij weten in ieder geval wel, dat dit heel verslavend kan werken omdat je het antwoord gewoon wil weten. Maar helaas, daar komen we niet achter! Geloof dus vooral in wat je zelf hoort!

Bekijk de beelden hieronder en laat daarna op sociale media weten wat jij hoorde. Daag ook je vrienden uit om de test te doen.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts