Deze zeldzame ‘skeletbloemen’ worden transparant als het regent


Deze verbluffend zeldzame ‘skeletbloemen’ worden transparant als het regent. Deze bloemen laten maar weer eens zien hoe beeldschoon de natuur kan zijn.

Voordat je verder leest:
Steun onze organisatie op Facebook met een

Wij hebben de videobeelden van deze prachtige skeletbloemen onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken.


skeletbloemen worden transparant als het regent 2

Waardevolle inleiding:
In deze video zien we de ‘skeletbloem’ dit is een witte bos met bloesem, waarvan de bloemblaadjes doorzichtig worden wanneer ze contact maken met water. De wetenschappelijke naam van de bloem is: Diphylleia grayi. De bloem kan in slechts drie delen van de wereld gevonden worden. De plant groeit op vochtige, beboste berghellingen in koude gebieden van Japan, China en de Appalachian Bergen in de Verenigde Staten.skeletbloemen worden transparant als het regent 3

Belangrijke inlichting verhaal:
De bloem is direct herkenbaar aan de zeldzame, lange, paraplu achtige bladeren. Het transparant worden van de blaadjes in natte toestand komt door een losse celstructuur in de witte bloemen. Het komt dus niet doordat het pigment wordt weggespoeld. Het is niet duidelijk of de eigenschap een voordeel of een nadeel is voor de bloem. Wij weten wel een ding zeker en dat is dat het er beeldschoon uitzien. Het is jammer dat ze maar in 3 delen van de wereld voorkomen.skeletbloemen worden transparant als het regent

Informatie- en Inspiratiebron:
De videobeelden zijn afkomstig van: Around The World In a Day: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bron | bronbron

Maak een sociale impact:
Laat na afloop van je horen in de reacties op Facebook en
deel de beelden op WhatsApp of Facebook

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts