20-jarige op een missie om eenzaamheid te beëindigen – Neemt senioren mee op riksja-ritten


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “20-jarige op een missie om eenzaamheid te beëindigen, neemt senioren mee op riksja-ritten”

Eenzaamheid is misschien wel het meeste vervelende gevoel dat er is. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar onder oudere mensen is dit gevoel erg groot. Gelukkig zetten bepaalde mensen zich in om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Een van die mensen is de 20-jarige medische student, Fraser. 

De jongen is pas 20 jaar oud, maar weet nu al hoe belangrijk het is om interactie te hebben. Interactie met mensen brengt automatisch vreugde met zich mee en daar zijn we allemaal naar op zoek.

riksja-ritten

Op een gegeven moment kreeg hij het besef dat veel ouderen in de bejaardentehuizen zich eenzaam voelen en het voelde als zijn taak om dit te verhelpen. 

Sindsdien gaat hij een paar keer per week naar het bejaardentehuis om daar mensen op te pikken voor een ritje met zijn fiets. Aan de voorkant van deze fiets zit een bak waar de mensen in plaats kunnen nemen.

Op deze manier kan hij de ouderen gezelschap bieden en laten genieten van de frisse lucht. 

Op het moment doet hij ongeveer 4 of 5 ritten per week. Dit lijkt niet heel erg veel, maar inmiddels hebben al meer dan 60 mensen kunnen genieten van de diensten van Fraser.

riksja-ritten-2

Een vrouw die in het tehuis woont is Mary en zei is erg lovend over de jongeman. Ze geeft aan dat het een heerlijke manier is om weg te gaan van haar kamer. 

Het plan van Fraser is om zijn diensten uit te breiden door heel Schotland. Het heeft zeker een kans van slagen, omdat iedereen weet van het probleem van eenzaamheid onder ouderen.

Nu is het nog allemaal vrijwillig, maar misschien kan het met een aantal investeerders uitgroeien tot een betaalde baan voor studenten.

Op die manier creëer je helemaal een win-win situatie.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: BBC Three

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts