Dolly Parton schreef het iconische lied ‘I will always love you’ en dit zijn de originele beelden uit 1974


Dolly Parton is een Amerikaanse countryzangeres die heel erg opviel door haar uitsprekende uiterlijk, maar vooral door haar geweldige stem. Naast het zingen heeft ze ook nog geacteerd in verschillende films. Haar bekendste hits zijn 9 to 5, Jolene en I Will Always Love You.


prachtige-versie-van-_i-will-always-love-you_-2

De laatstgenoemde hit zingt Dolly Parton tijdens dit optreden live. 

I Will Always Love You is een countrynummer dat werd uitgebracht op 6 juni 1974 als single. Veel mensen denken dat het nummer werd geschreven als liefdeslied, maar dat is niet het geval. Dolly schreef het als een ode en muzikaal bedankje aan countryheld en haar mentor Porter Wagoner. prachtige-versie-van-_i-will-always-love-you_

Hij wordt in de Verenigde Staten gezien als een van de grondleggers van de hedendaagse countrymuziek. Dankzij Porter zijn show kan Dolly haar eigen muziek gaan opnemen en haalt ze met Jolene haar eerste nummer 1 hit. 

Op een gegeven moment verlaat Dolly de show van Porter en is het tijd om haar eigen weg te gaan. Hierover schrijft ze het nummer. 

Er zijn meerdere covers gemaakt van het nummer. In 1983 komt de film The Best Little Whorehouse in Texas uit en voor die film maakt Dolly een nieuwe versie van haar nummer. In deze film speelt ze tevens de hoofdrol. Deze versie van het nummer is een groot succes en komt zelfs in de Nederlandse hitlijsten op nummer 2 terecht.  prachtige-versie-van-_i-will-always-love-you_-3

Weer tien jaar later komt er een andere cover van het nummer en dit keer is het niet door Dolly zelf. Voor de film The Bodyguard maakt R&B zangeres Whitney Houston een cover van dit nummer en deze werd een nog groter succes en kwam in Nederland op nummer 1 terecht. 

De versie van Whitney is erg mooi, maar de manier waarop Dolly Parton het nummer in deze video zingt is ook magnifiek.

Kon je ook zo genieten van deze beelden? Deel het dan op Facebook en Whatsapp met vrienden en familie.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts