Egoïstisch stel dat positief test op corona weigert voor veiligheid in quarantaine te gaan


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Een stel uit Kentucky in de Verenigde Staten is onder huisarrest geplaatst, omdat ze weigerden om de quarantaine documenten te onderteken. Nadat ze positief waren getest op corona. 

Elizabeth Linscott was van plan om haar ouders te bezoeken en besloot om zich te laten testen op het coronavirus voordat ze op reis ging.

Op 11 juli werd ze positief getest op het virus en werd er contact met haar opgenomen door Hardin County Health Department van Kentucky. 

Ze namen contact met haar op om te vragen of ze documenten wilde onderteken die dagelijkse check-ins zouden vereisen en haar daarom zouden beperken om te gaan reizen. Dit is inclusief gezondheidsinstellingen, wat inhoudt dat ze die niet zomaar kan bezoeken.

positief-getest-op-corona
Deze maatregelen worden getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en zijn nou eenmaal nodig. Toch vond Elizabeth dit geen reden om het te ondertekenen en voor haar argument valt ook wel iets te zeggen. 

Ze liet weten dat ze het niet eens was met de formuleringen in het document en dat ze geen kant op kan als er een noodgeval binnen het gezin ontstaat.

Als ze dan nog eerst moet bellen kan het al te laat zijn. Ze heeft geen moeite om zelf in quarantaine te gaan, maar wilt gewoon het huis in nood kunnen verlaten zonder toestemming. 

De gezondheidsafdeling was het hier echter niet mee eens en belde haar op om te vragen waarom ze het document niet wilde ondertekenen.

positief-getest-op-corona-2

Na een gesprek hing Elizabeth gefrustreerd op en ontving ze een sms waarin stond dat er een wetshandhavingsinstantie bij betrokken werd.

Uiteindelijk stond er op donderdag 16 juli een wetshandhaver voor de deur met de mededeling dat ze huisarrest kregen en een enkelband om moesten doen. 

Vinden jullie dit terecht of is het allemaal een beetje overdreven en geven jullie Elizabeth gelijk? 

Deel deze beelden na afloop op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts