Dakloze kinderen die pleegzorg verlaten – krijgen kleine huisjes en leren koken en budgetteren


Kinderen die pleegzorg verlaten, gedijen goed – krijgen kleine huisjes en leren koken en budgetteren

Kinderen tot 18 jaar blijven onder toezicht van pleegzorg. Tot die leeftijd worden er veel dingen geregeld om deze kinderen op weg te helpen.

Maar na hun 18e verjaardag worden veel kinderen aan hun lot overgelaten en moeten ze geheel op eigen kracht zien te overleven. 

Een non-profit organisatie genaamd Pivot heeft als doel om dakloze tieners te voorzien van een dak boven hun hoofd door middel van het verstrekken van kleine huizen.

Daarnaast wil de organisatie de jongeren ook vaardigheden aanleren en ondersteunende diensten aanbieden om ze op weg te helpen.

pleegzorg-verlaten

Het klinkt misschien als een klein idee, maar deze huizen kunnen een gigantische verandering in het leven van deze jongeren teweeg brengen.

Dit is het geval bij de 19-jarige Carter die is opgegroeid in pleeggezinnen, maar uiteindelijk geen verblijfplaats meer had. 

Hij geeft in een gesprek aan dat hij ernaar uitkijkt om in een bed te slapen. Op het moment slaapt hij op een bank en dat heeft slechte gevolgen voor zijn rug.

Hij ging eerst naar de daklozenopvang, vervolgens heeft hij rond gezweefd en nu logeert hij tijdelijk bij de adoptiefamilie van zijn zus.

pleegzorg-verlaten-2

De vader van Carter zit in de gevangenis en zijn moeder stierf toen Carter 10 jaar oud was. Pivot is cruciaal geweest voor hem om te helpen met therapie, kleding en vanaf donderdag een eigen woning. 

Het initiatief van deze organisatie is geweldig. Deze jongeren kunnen vaak helemaal niets doen aan de situatie waarin ze zijn beland en daardoor is hun vooruitzicht op een goede toekomst een beetje verkeken.

Door dit soort initiatieven kunnen ook deze jongeren met plezier naar de toekomst kijken en goed voor zichzelf zorgen. 

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts