Nieuwe flessen en bekers op plantaardige basis, ondersteund door Coca-Cola kunnen in een jaar worden afgebroken


In Nederland worden er als het goed is binnenkort de eerste ‘all plant’ frisdrankflessen gecreëerd.

Hierbij zal een samenwerking ontstaan tussen frisdrankproducenten om duurzame gewassen om te zetten in plastic. Hierbij worden bijvoorbeeld de oliën en suikers van planten gebruikt.

Mede hierdoor kan er plantaardig plastic gemaakt worden, waardoor er weer plantaardige flessen gecreëerd kunnen worden.

Dit is nog eens een idee vinden wij! In deze tijd moeten we gewoon met zijn allen een beetje meer op het milieu letten. Dit is een goede oplossing daarvoor! 

plantaardige flessen 4

Bierfabrikant Calsberg, Coca-Cola en Dannon doen mee aan deze zet. Zij staan hier volledig achter en willen Nederland zo duurzaam mogelijk maken.

Einde van dit jaar wil de investeerder, Tom van Aken, de eerste bio plastic fabriek in Nederland kunnen neerzetten. Door het coronavirus staan de plannen even on hold, maar deze zullen zeker door gaan in de toekomst!

Wat vinden jullie hiervan? Dit is toch wel een stap in de hele goede richting! Vinden jullie niet?! Hopelijk kunnen de plannen snel weer doorgaan, dit is wat we willen! Safe the world!

Vind je dit ook zo’n goed nieuws? Deel het dan op Facebook of Whatsapp met vrienden/familie!

[adinserter block=”5″][scriptless]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts