Oudste winkelcentrum van Amerika veranderd 48 verlaten winkels in kleine prachtige appartementen 🏠💖


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

“Oudste winkelcentrum van Amerika veranderd 48 verlaten winkels in huizen/appartementen” – (leestijd – 2 minuut)

Tegenwoordig is er een probleem rond huisvesting. De vraag is heel erg groot, maar het aanbod wordt steeds kleiner.

Hierdoor worden er steeds nieuwe projecten ontwikkeld om dit probleem tegen te gaan. In de Verenigde Staten is een oud winkelcentrum omgebouwd gebouw met allerlei appartementen. oudste winkelcentrum van Amerika
© Kirsten Dirksen / oudste winkelcentrum van Amerika

De Arcade Providence werd 192 jaar geleden gebouwd en was toen het eerste winkelcentrum in de Verenigde Staten met 48 verschillende boetieks.

Nu zijn de winkels omgebouwd tot kleine appartementen en verschillende bedrijven, waaronder een restaurant, koffiehuis en een nieuwe kapsalon. 

oudste winkelcentrum van Amerika
© Kirsten Dirksen / oudste winkelcentrum van Amerika

Het gebouw van drie verdiepingen is helemaal opnieuw ontworpen door Northeast Collaborative Architects en heeft een klassieke Griekse architectuur. Deze architectuur is te herkennen aan de zuilen en de stenen muren. 

Bij de renovatie werden de bovenste twee verdiepingen omgetoverd van winkels tot micro-appartementen variërend tussen de 22 en 27 vierkante meter.

Dit zijn echt micro appartementen, want een garage voor één auto is ongeveer 20 vierkante meter. De prijzen van de appartementen verschillen tussen de 850 en 1500 dollar. 

oudste winkelcentrum van Amerika
© Kirsten Dirksen / oudste winkelcentrum van Amerika

De populariteit van micro appartementen is de laatste jaren enorm gegroeid.

Tegenwoordig wonen er steeds vaker mensen alleen en die hebben helemaal niet de behoefte aan een groot huis. In de afgelopen 90 jaar zijn de eenpersoonshuishoudens gestegen van 5% naar 27% van het totaal in de Verenigde Staten. 

oudste-winkelcentrum-van-amerika-2
© Kirsten Dirksen / oudste winkelcentrum van Amerika

De appartementen zijn heel handig ingericht waardoor iedereen optimaal gebruik kan maken van de ruimte. Veel mensen vinden de prijzen veel te duur, maar dan zit je wel helemaal in het midden van het centrum en dat heeft ook weer zijn voordelen.

Door het huisvestingsprobleem worden de huizen nou eenmaal duurder en daar is helemaal niets aan te doen. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Kirsten Dirksen /  oudste winkelcentrum van Amerika

Laat Je Verrassen:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts