Jongetje mag kiezen en adopteert het oudste dove hondje met rotte tanden uit het asiel


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 1 minuutje: “Jongetje mag kiezen en adopteert het oudste hondje uit het asiel”

Voor sommige honden in het asiel mankeren allerlei dingen, waardoor de werknemers ervan uit gaan dat ze nooit meer een baasje zullen krijgen. Toch zijn het soms de mankementen waardoor mensen juist voor dat dier gaan. 

oudste-hondje-2

In november 2017 werd een 14-jarige miniatuur poedel, Shey, afgezet bij de Animal Rescue League in Iowa. Zijn ‘familie’ ging verhuizen en in het nieuwe huis hadden ze geen plek voor de arme hond. Het is niet te begrijpen dat mensen in staat zijn om zo makkelijk afscheid te nemen van een levend wezen. 

Toen Shey eenmaal in het asiel was, had hij niet echt een rooskleurig vooruitzicht. Hij leed aan een tandheelkundig probleem en hij was nog nooit gesteriliseerd. Door het tandheelkundige probleem was de hond bijna tandloos. Daarnaast was hij doof en half blind, dus er stond geen rij van mensen die hem wilde adopteren. 

oudste-hondje

Na vier maanden kwam er ineens een jongetje, genaamd Tristan, het asiel binnen lopen. Hij kwam samen met zijn moeder in de hoop een kleine hond te vinden die dol op knuffelen is. Het personeel van het asiel dacht meteen aan Shey en dus brachten ze de jongen en zijn moeder naar de hond. 

Tristan nam plaats op een stoel om Shey voor het eerst te ontmoeten. Vanaf het eerste moment voelde hij een klik en de vreugde was meteen goed af te lezen van zijn gezicht. De mensen van het asiel moesten een paar dingen bij de hond doen en Tristan hielp hierbij terwijl Shey lekker op zijn schoot bleef zitten. Een nieuwe vriendschap was geboren. 

oudste-hondje-3

De mensen in het asiel noemden op een gegeven moment op wat er allemaal met Shey moest gebeuren. Tristan haalde op dat moment meteen zijn telefoon tevoorschijn om in zijn agenda te zetten wanneer hij Shey moest komen brengen. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Zoo Land

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts