Tieners organen gedoneerd nadat een ‘domme uitdaging’ fataal werd 😢❤️


Het verhaal van een tiener die orgaandonor werd na een uitdaging die niemand moet nadoen. De inhoud van dit artikel is erg emotioneel

Tieners organen gedoneerd nadat een ‘domme uitdaging’ zijn fataal werd. De werd dood aangetroffen in zijn kamer, nadat hij de ‘Choking Challange’ had gedaan. Nu kreeg hij begroetingen als een held, omdat hij als orgaandonor op weg naar de operatiekamer was. [adinserter block=”14″]

Relevante informatie vooraf

Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Wij hebben de videobeelden van de jongen onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken.

orgaandonor 1a
© Inside Edition

Waardevolle inleiding over donorwet

Vanaf 1 juli 2020 worden er veranderingen aangebracht in de donorwet. Als je als persoon orgaandonor wilde worden, moest je voorheen door een brief je registreren.

Vanaf 1 juli werkt het andersom, je krijgt op twee momenten brieven op gestuurd. Als je geen orgaandonor wilt worden, dien je te reageren.

Reageer je niet op beide brieven, dan zul je worden aangemerkt als ‘geen bezwaar’ en kunnen je organen worden gebruikt na je dood.

Wij raden iedereen aan om donor te worden, want met jouw organen kan het leven van andere worden gered. Natuurlijk blijft het je eigen keuze.

orgaandonor 2a
© Inside Edition

Belangrijke inlichting verhaal

In deze video zien we de tragische beelden van het lichaam van een tiener genaamd Mason Bogard, dat wordt vervoerd naar de operatiekamer om zijn organen te doneren.

Mason verloor zijn leven toen hij een social media challenge uitvoerde.

Het ging om de ‘Choking challenge’ dit is een challenge die mensen aanmoedigt om hun eigen luchttoevoer te onderbreken tot net voor ze bewusteloos raken.

Bij Mason is het helemaal fout gegaan, hij werd op 1 mei in zijn kamer gevonden en werd later hersendood verklaard. Met deze beelden willen wij dus anderen waarschuwen om dit nooit na te doen.

De beelden zijn niet bedoeld als aanmoediging. [adinserter block=”6″]

orgaandonor 3a
© Inside Edition

Informatie- en Inspiratiebron

De videobeelden van de jongen zijn afkomstig van | Inside Edition: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bron | bronbron


Maak een sociale impact

Laat na afloop van je horen in de reacties op Facebook en
deel de beelden op WhatsApp of Facebook met vrienden.

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3
[adinserter block=”5″][scriptless][socialrocket]

[adinserter block=”16″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts